• 'El So de les cases' arriba enguany al jardí de la Casa Bayés
  'El So de les cases' arriba enguany al jardí de la Casa Bayés
  Notícies
  'El So de les cases' arriba enguany al jardí de la Casa Bayés

  Juntament amb la sala de plens de l'Ajuntament de Vic, l'església de l'Escorial, la Casa Dou o la cripta de la Catedral, el jardí de la Casa Bayés és un dels nous espais que al llarg del cap de setmana vinent obriran les seves portes per deixar-se escoltar. En total, seran 12 els racons que acolliran fins a una vintena de concerts en format acústic d'uns 20 minuts de durada. Una oportunitat única per accedir, durant tres dies, als racons més reservats de la ciutat.Gemma Humet i Estel Soler, Ernest Crusats, Mazoni o Pau Vallvé seran algunes de les propostes que passaran per l'edició. Per commemorar el 30è aniversari del Mercat de Música Viva de Vic i el 20è del Festival de Jazz, el jardí de la Casa Ricart serà, cada vespre, escenari d'un concert complet. Seguint el format establert des dels inicis, als espais s'hi podrà accedir de forma gratuïta. Per controlar l'aforament, es repartiran tiquets que podran adquirir-se mitja hora abans de cada actuació.

  23/05/2018
 • 20 anys del Consell Empresarial d'Osona
  20 anys del Consell Empresarial d'Osona
  Notícies
  20 anys del Consell Empresarial d'Osona

  Joan Rovira, impulsor fa 20 anys del consell empresarial d'Osona, valorava ahir en positiu el fet d'haver creat aquest lobby de pressió a instàncies de Foment del treball. L'origen va ser la crisi a Manlleu després del tancament de la indústria de Can Serra. Ara, 20 anys després, defensa que continua sent necessària la seva tasca.Rovira va cedir la presidència de l'entitat a Lourdes Baulenas l'any 2012. Ahir, els dos presidents que ha tingut el consell al llarg de la seva història es feien acmpanyar d'Andreu Mas-Colell. L'exconseller va centrar la seva conferència en la recerca com a forma de crear riquesa i com aquesta ha de ser, sense paliatius, una de les apostes de la futura República. A l'estat espanyol en els darrers anys hi ha hagut una regressió, però no exclusivament per la crisi, segons Mas Colell. Juntament amb Finlàndia és l'únic país de la Unió Europea on no ha crescut la inversió público-privada en recerca.La celebració dels 20 anys del Consell empresarial d'Osona es va fer a l'antic convent de Santa Clara, espai que està en fase de convertir-se en un nou hotel en ple nucli històric de Vic

  23/05/2018
 • Manlleu sancionarà les companyies que tallin el subministrament sense previ avís
  Manlleu sancionarà les companyies que tallin el subministrament sense previ avís
  Notícies
  Manlleu sancionarà les companyies que tallin el subministrament sense previ avís

  La modificació puntual urbanística que aprovava l'Ajuntament de Manlleu aquest dimarts permetrà dsenvolupar el polígon industrial d'El Mas, un sector de 123.000 metres quadrats. Els propietaris han decidit construir -avançant el finançament que li correspon a l'ajuntament- una part del vial que hi està projectat, i que permetrà que s'hi accedeixi des de la carretera de La Miranda. Els quatre regidors de la CUP es van abstenir en l'aprovació de la modificació puntual, que va tenir el suport de la resta. L'Ajuntament de Manlleu també ha decidit sancionar les companyies de serveis bàsics que tallin els subministrament a famílies sense demanar prèviament un informe als serveis socials de l'Ajuntament per saber si es troben en situació de vulnerabilitat. La moció de la CUP que ho proposava va prosperar per unanimitat. El PSC demanava que la mesura tingui caràcter retroactiu.Segons un informe que acompanyava la moció, en el que portem de 2018, Sorea, Endesa, Gas Natural i Iberdrola han fet 377 avisos de talls de subministrament, dels quals en 144 casos s'ha acreditat situació de vulnerabilitat.

  23/05/2018
 • Fi de curs del programa de cultura emprenedora a les escoles
  Fi de curs del programa de cultura emprenedora a les escoles
  Notícies
  Fi de curs del programa de cultura emprenedora a les escoles

  Ho han fet a través de 3 grans activitats: trobades ràpides d'un minut i mig per resumir en què ha conisistit la seva cooperativa, taules rodones temàtiques en format d'entrevista televisiva i el muntatge d'un estand per a la venda dels productes. El Consell Comarcal ha impulsat per segon any aquesta trobada de cloenda per a una edició del programa de Cultura Emprenedora a l'Escola que a Osona ha comportat la creació d'un total de 26 cooperatives.

  23/05/2018
 • Trobada d'escoles de rugbi a Vic
  Trobada d'escoles de rugbi a Vic
  Notícies
  Trobada d'escoles de rugbi a Vic

  Al voltant de 1.500 nens i nenes es van congregar en la Trobada d'Escoles de Rugbi celebrada aquest diumenge a Vic. Els 25 clubs catalans que van participar es van distribuir en les categories sub-6, sub-8, sub-10 i sub-12, una franja on els joves esportistes tenen entre 4 i 12 anys. A la capital osonenca es van habilitar 16 terrenys de joc diferents distribuits en cinc zones, com a les pistes d'atletisme o el camp de beisbol. La jornada, que va anar acompanyada pel bon temps, va comptar amb la implicació dels esportistes, entrenadors i àrbitres per tal de disfrutar d'aquest esport. La trobada, que posa punt i final a la temporada, la van organitzar la Federació Catalana de Rugbi i el club amfitrió, l'Osona Rugbi Club.

  23/05/2018
 • Tres osonencs disposen de la T-Verda que permet viatjar gratuïtament en transport públic
  Tres osonencs disposen de la T-Verda que permet viatjar gratuïtament en transport públic
  Notícies
  Tres osonencs disposen de la T-Verda que permet viatjar gratuïtament en transport públic

  Anar de Vic a Barcelona sense pagar és possible gràcies a la targeta T-Verda. La mobilitat per les sis zones de l'àrea metropolitana de Barcelona surt totalment gratuita durant tres anys. Una de les condicions per obtenir-la és el desballestament un vehicle sense etiqueta ambiental, ja sigui turisme o ciclomotor, amb titularitat de més de 6 mesos. L'altra condició és comprometre's a no comprar-ne cap altre en el termini que dura la targeta.La T-Verda va començar a funcionar l'1 d'octubre de 2017, però a Osona només hi ha tres usuaris que la tenen. Amb aquesta iniciativa es vol acostar els ciutadans al transport públic i eliminar els vehicles més contaminants de la circulació.

  23/05/2018

Recomanem

#SomMediterranis 5 de maig
#SomMediterranis 5 de maig
Som Mediterranis
#SomMediterranis 5 de maig

Al #SomMediterranisd'aquesta setmana parlem amb el vallenc Miquel Àngel Iglesias, un dels millors ciclistes de la nostra història i amb qui analitzarem el circuit previst de cara a Tarragona 2018. També passarem pel Golf Costa Daurada, seu d'aquesta modalitat que, per primera vegada als Jocs Mediterranis, comptarà amb jugadors professionals.  

03/05/2018
Osonencs a Alimentaria. Embotits Monells
Osonencs a Alimentaria. Embotits Monells
Contingut patrocinat
Osonencs a Alimentaria. Embotits Monells

Amb quatre dècades d'experiència Embotits Monells presenta aquest any a Alimentaria una nova línia de productes gourmet. El pastrami, un fumat de vedella molt acceptat a Amèrica i l'est d'Europa, és una de les noves apostes per al mercat estatal.

20/04/2018
Concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic
Concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic
Mercat de Música Viva de Vic
Concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic

Inauguració de la 29a edició del Mercat de Música Viva de Vic, amb l'emissió del lliurament del Premi Puig Porret 2017 i el concert inaugural a càrrec de Vinicio Capossela i CaboSanRoque.

16/09/2017

Informació del programa

Notícies

Productora

Entitat responsable

EL 9 TV
Contacte
  Avís legal
   Web
    SEGUEIX-NOS